Site Network: Home | Blogcrowds | Gecko and Fly | About

Tallinna-Pärnu

1.Polkupäivä


iukka herätys ysin pintaan ja ulkona sateinen ilma. No ei muuta kun suihkut ja aamukaffet huntuun. Pyörät tielle ja kaupan kautta liikkeelle. Tallinnasta pois pääseminen vaati aika pitkään ajelua katukivetysten yli ja varmaan 15 kilometriä esikaupunkialuetta mutta kompassin ja muutaman kyltin avulla päästiin moottoritielle.

Ensijärkytys: Rekat ajaa ihan perkeleen läheltä ja tien reunassa ei liikaa ole tilaa. Vaatinee totuttelua. Vastatuuli paheni heti alkuunsa aika kovaksi ja pyörällä eteni hitaasti. Toinen pettymys oli maisemat. Just niinku suomessa ja vielä tarkemmin oulu-ylivieska akseli. Mettää vastatuulta ja ylämäkeä suurin osa matkasta. n. 60 kilometriä polettiin ja alettiin etsiin telttapaikkaa. Yllättävän vaikea hommeli mutta löydettiin ison pellon reuna josta ei taloja näkynyt.

Eka leiripaikalla keitettiin Lidlin kanarisotto joka oli ihan ok. Aikasemmin päivällä mäkkärin juustohampurilaisia joista tullee tämän reissun vakiosnägi.

Iltasella katottiin kun lentokone lensi alhaalla ja kierteli ees takasin pellon yllä. Nakkasin kimmolle, että jos sattuu olemaan pellon omistajan kavereita ni voi tulla lähtis aika pikaseen. Noh mitään ei kuulunut ja alettiin väsään nukkumahommia. Makasin sitte teltassa ja kattelin siinä viihettä kännykällä, kun ulkoa kuuluu aika läheltä auton ääni. Teltta auki ja mitä helvettoa?! Joku vetää puhtaasti märällä pellolla, pimeällä lavamaasturilla aivan telttojen vierestä ja toisen kerran hieman kauempaa.

Säikähettiin ihan pirusti ku kuulu vielä koirien haukuntaa ja ihmisten ääniä ihan pikku puistikon takaa. Ruettiin pakkaileen tavaroita pois ja tekemään vauhdikasta lähtöä kun äänet hiljeni.

Tuumattiin tovi että vaikka täällä sais taateliin ni se luultavasti olis parempi vaihtoehto ku pimeä tie sateella, rekkojen seassa.

Loppuyö oli hiljaista joten taisivat vaan vilasta ettei juhlita juhannusta isolla porukalla ja sotketa paikkoja. Onneksi kamat mahtuu telttoihin sisälle, joten siisti yleisvaikutelma varmaan sälleistä jäi.

Kimmo valitteli hieman polvea.



2.POLKUPÄIVÄ

Toinen polkupäivä alotettiin nätisti jo ennen seiskaa ja paineltiin nopeasti kamojen keräilyjen jälkeen huoltamolle täytteleen vesipulloja ja juomaan kahvia. Matkalla, maantietöissä olleet Italialais-jäppiset huuteli kannustushuutoja sun muuta hoiperrellen tienvartta pitkin tukevahkossa humalassa. Ei tainnu olla hommia aamusta

Kimmo valitteli polvea ja huomasin että itselläki pistää pikkasen oikeaan polveen. Ei stressiä siitä vielä, mutta kun matka eteni vastatuuleen ja loivaan ylämäkeen niin kipu paheni. Iltapäivällä kinttuun sattu jo tosissaan ja polkeminen oli yhtä helvettiä. Noh sinnillä vaan ja kimmon polvi samassa jamassa. Matka eteni hitaasti ja kun alettiin lähestyä pärnua, niin jalalla ei voinut edes kunnolla polkea. Yllätyskaljan (0,5 yli 8%) voimin sitkuttiin pärnuun. Jalka turvonnu pahasti. Hortoilun ja leirintäelueiden jälkeen löydettiin kimmon bongaama Elupuu apartments ennen keskustaa vähän nihkeällä alueella.

No eipä mitään siellä suomesta ja pohjosesta kotoisin oleva isäntä otti avosylin vastaan ja anto meille upean huoneiston 20e per lärvi/yö. Haettiin nurkan takana olevasta kaupasta evästä sekä olutta ja alettiin ottaan iisisti. Varattiin huoneisto kahdeksi yöksi.

3. PÄIVÄ

Hiippailtiin kaupungissa ja kateltiin kaupoissa. Polvet edelleen paskana ja mietittiin että josko skipattas Balttian maat ja yritettäs suoraan puolaan. Tulis pari ylimäärästä lepopäivää ja ei tarttis sitkua suomen tyyppisissä maisemissa. Busseihin ei muuten voi valmiiksi tilata pyörälle kuljetusta vaan sen päättää kuski ja se onko siellä edes tilaa. Nahkia homma kun saa olla loppuun asti epävarmuudessa. Päätettiin sitten jatkossa riskeerata myös lipun osto suoraan bussista. Huomenna testataan miten juttu toimii.

Iltapäivä syötiin burgeria ja leipää sekä kierreltiin kaupungilla. Käytiin myös isolla hiekkarannalla ja satamassa.

Naapuriin muutti kauppamiehiä Romaniasta ja Unkarista. Lepposta porukkaa ja vain vanhemmat istuskelivat iltaa pihapatiolla ihmettelemässä sisäpihaa sekä suomalaisia jotka hinkkas pyöriä ja joi olutta. Luettiin netistä rasitusvammoista ja huomattiin että molemmat polkee liikaa polvilla. Ei muuta kuin penkki hiukan ylemmäs ja eteenpäin. Tuntu testatessa paljon paremmalta. Ilta pelattiin korttia ja minä join vähä enemmältiki kaljaa ku kimmo. Kimmolla on hyvät unenlahjat, ei voi muuta sanua. Kateeksi käy. Polvi tuntu jo paremmalta ja turvotus laski.

4.Päivä

Hyvästeltiin majapaikan isäntä ja otettiin myös kuvia. Minä neuvoin miehelle vähän nettisivujuttuja ja lupauduin jopa auttelemaan pikkasen reissun jälkeen. Hyvähän se on majatalolla olla netissä sivut ja kun kuulema kusettevat hinnoissa niin autettava on.

Päivä oleskelua kaupungissa (pärnu on hieno pikkukaupunki). Pärnussa naiset on kauniita ja miehet vissiin rikkaita. Pitsaa tuli syötyä keskustan ravintelissa ja olihan se hyvää.

RIIKA, Latvia

Ei päästy sitten Puolaan menevään bussiin kun oli täynnä mutta hypättiinki Bussiin jolla päästiin Riiaan. Majapaikkoja etsittiin puhelimella kun sai käyttää bussillinjan omaa Wlan-yhteyttä. Otettiin hiukka turhan kallis huone 30e per lärvi mutta oli se kyllä hyväkin.

Ilta heiluttiin vanhassa kaupungissa, juteltiin vastakkaiseen suuntaan matkaavien kaljanuorten kans ja juotiin, hmm... kaljaa. kavereita ihmetytti että miten meillä piisaa aikaa tämmöseen reissuun ja eritoten se saako Suomessa juoda kadulla ja onko kalja halpaa. Kesällä ihan täynä tusristeja on Riika.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti