Site Network: Home | Blogcrowds | Gecko and Fly | About

Oulu-Helsinki-Tallinna

17.6. 2009

Illalla kymmenen hujakoilla nakattiin pakatut pyörät kamoineen tavaravaunuun ja hiippailtiin meille varattuun nukkumahyttiin. Junamatkoista ei jouduttu maksamaan mitään. Juna lähti puoli tuntia myöhässä mutta sittenpä päästiin kilistelemään reissuunlähtökaljoja. Alkujännitystä oli vahvasti ilmassa ja tuli hieman se mitä helvettoa täsä on oikeen menty tekemään -olo.

Hyvin tuli nukuttua muutaman olusen jälkeen ja juna tärähti helsingin asemalle kello seittemän hujakoilla. Muutama tunti kaupungissa pyörimistä ja sitten satamaan ja Viking Linen terminaaliin. Lähtöselvitys nopeasti pois alta ja autojen sekaan venttailemaan laivan tuloa. Terminaalissa oli selkeä meno ja pyörät saatiin laivaan nopeasti. Muita pyöräilijöitä ei laivaan tullut. Autossa hikoilevia pikkulapsia kiinnosti kovasti täyteen pakatut pyörät ja siinäpä sitte virnuiltiin puolin ja toisin.

Laivamatka tallinnaan oli perus-settiä ja vetasin vielä ravintelissa lihapullat ja muusin ettei heti ala koti-ikävä. Kimmo tais vetasta patongin. Oleskelua.

TALLINNA

Laivasta ulos autojen ja rekkojen seassa nätisti. Kimmo törmäili heti alkuunsa ensimmäisen kerran ja polkas johonkin vauhtitöyssyyn niin, että kantapää aukes pikkasen polkimen pompattua jalan päälle. Nouhätä, siihen laitettiin laastari.

Kirjauduttiin etukäteen varattuun hotelliin heti terminaalin vieressä ja pyörät nätisti varastoon.
Päivä meni pankkiasioita hoidellessa ja kaupunkia katellessa ja illalla muutama olut ja ruoka vanhassa kaupungissa. Tallinnan vanhakaupunki oli aika tyylikäs ja viihtysä mesta. Kimmo söi lohta ja minä vetasin jotain hedelmäistä kanaa. Kimmolla oli kait yks parhaista koskaan mutta mulla aika turhankin hedelmäinen annos. Vielä hiukka olutta ja patsastelua ennen hotellille valumista. Mulle ois maistunu usiampikin mutta matkakumppanilla rupes palaan käämit, jotenka hotellille siis.

Huone oli ihan kivan simppeli perusmesta ja mikä parasta, halpa. Hyvä
hotellihaku muodostui jatkossakin erittäin hyödylliseksi kaveriksi useampaankin otteeseen.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti